(VIDEO) Naguravanje u Skupštini u Goraždu: Edim Fejzić nasrtao na Nijaza Musića

.
Edita Velić, koja je do danas bila presjedavajuća Skupštine BPK Goražde, objavila je na Facebooku snimak na kojem je uočljivo naguravanje zastupnika Edima Fejzića i Nijaza Musića.

Na sjednici Skupštine BPK Goražde za predsjedavajuću je izabrana Daliborka Milović iz Liberalne stranke BiH, nakon što je smijenjena dosadašnja predsjedavajuća Edita Velić iz Demokratske fronte.

Do iznenadne smjene je došlo na nastavku konstituirajuće sjednice skupštine, na kojoj je nakon dvije godine dopunjeno skupštinsko rukovodstvo, konstituisan Klub Srba, iz kojeg je najprije za dopredsjedavajuću imenovana Milović.

U pauzi zasjedanja sastalo se rukovodstvo skupštine, koje je većinom glasova odlučilo da Daliborka Milović iz LS-a predsjedava skupštinom, čime je došlo do iznenadne smjene Edite Velić iz DF-a.

Izbor Daliborke Milović i smjenu Edite Velić neočekivano je podržao Edim Fejzić iz Goraždanske priče koji se izjašnjava kao Hrvat.

Velić ga je optužila da je to uradio u dogovoru sa SDA, a iz ove stranke su to demantovali.

Nastavak sjendice zakazan je za petak, međutim, zastupnik SDA Nijaz Musić tražio je poslovničku intervenciju sugerišući da su u petak praznici i da nije dobro da se sjednica zakaže u petak.

Pri tome je čestitao praznik Edimu Fejziću, aludirajući na činjenicu da se on deklariše kao Hrvat, što je izazvalo Fejzićev revolt, zbog čega je nakon okončanja sjednice nasrnuo na Musića.

Preprika se skoro pretvorila u fizički obračun, a sve je na Facebooku objavila Edita Velić.

"Edim Fejzić, koji je danas glasao za Daliborku Milović, fizički nasrće na Nijaza Musića", napisala je Velić.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE!