NAJAVA: Izložba slika cazinske umjetnice Amele Ramić

IZLOŽBA
U okviru održavanja 01. marta kao Dana nezvisnosti BiH, JU „Kulturni centar“ Cazin organizira izložbu slika naše mlade umjetnice Amele Ramić. Rođena je u Bihaću 03.09.1993. godine, gdje je završila srednju Umjetničku školu. Kako dalje nije nastavila školovanje slikarstvom, ovim pozivom se bavi za svoju dušu, ali i za stvaranje prihoda od kojih pokušava živjeti.

U toku svog školovanja imala je 4 kolegijalne izložbe u sklopu Umjetničke škole koje su se održavale u Gradskoj galeriji u Bihaću. Ovo je njena druga samostalna izložba i posebno je važna jer se ponovo održava upravo u njenom rodnom gradu.

Prema njenim riječima „nije lako živjeti u svijetu umjetnika, niti živjeti od umjetnosti, ali je zato predivno, budući da rezultati rada umjetnika krase zidove mnogih domova, društvenih objekata, institucija i sl“. Živi u Cazinu sa suprugom i sinom od 2 godine. 

Na slikama koje će biti izložene u prostoru Galerije Kulturnog centra Cazin provladava tematika mrtve prirode i naših kulturno-historijskih spomenika, poput Starog grada Ostrožac i kuće Nurije Pozderca. Izložba nosi naziv „Mojoj Bosni“, a biće otvorena u petak, 28.02.2020. godine, u 19:00 h. Slike su naravno prodajnog karaktera, a ostaće da krase zidove naše Galerije 15 dana.