Otvorene prijave za BHdiaFor, najveći poslovni skup bh. dijaspore

Biznis centar bh. dijaspore i "Naša perspektiva" su najavili da će šesti Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor biti održan 31.07.2019. u hotelu "Kostelski buk" u Bihaću, a od danas su otvorene i prijave za učešće. Forum će se ove godine tematski fokusirati na ohrabrenje saradnje i investicija u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine.

"Na skupu ćemo imati priliku saznati više o pozitivnim primjerima iz prakse, posebno IT sektora, metalskog sektora, poljoprivrede i turizma. Razgovarat ćemo sa ljudima koji su već pokrenuli kompanije u regiji, od Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe do Prijedora. Vidjet ćemo koja su to dobra iskustva koja nose, te šta zajedno trebamo zagovarati na putu poboljšanja poslovnog ambijenta", kazao je Alijagić.

U proteklih pet okupljanja, BHdiaFor je zabilježio preko 1000 različitih učesnika, potencijalnih investitora i uspješnih menadžera iz preko 40 zemalja svijeta. Ove godine se očekuje preko 150 učesnika, specijalizirani paneli za različite sektore te radioncie umrežavanja i upoznavanja za realizaciju potencijalnih partnerstava u regiji.

"Skup je podržan od strane USAID Projekta 'Diaspora Invest' koji već uspješno sarađuje i podržava preko 50 različitih kompanija pokrenutih investicijama iz dijaspore. Suorganizator skupa je Privredna komora USK.

Sve zainteresirane pozivamo da se prijave i budu dijelom najvećeg redovnog godišnjeg poslovnog okupljanjadijaspore u BiH", zaključio je Alijagić.

Organizator događaja je Biznis centar bh. dijaspore (Diaspora Business Center), koji čini dio Grupacije Naša perspektiva. Suorganizator događaja je Privredna komora USK. Aktivnost je podržana kroz USAID Projekat “Diaspora Invest”.

Ciljevi ovogodišnjeg foruma


1. Stimuliranje investicija i poslovne saradnje sa dijasporom iz sjeverozapadne BiH
2. Prezentiranje sjeverozapadne BiH kao atraktivne investicijske destinacije
Pozivamo Vas da se:
1. Registrujete putem formulara http://goo.gl/forms/BcjC86GGVO.
2. Popunite kratki upitnik http://goo.gl/forms/Ru1BFYO81j, koji će nam koristiti za uspostavu saradnje te pružanje podrške u cilju realizacije Vaših
investicija u BiH. Molimo Vas da ovaj upitnik popunite i ukoliko nećete biti u mogućnosti da prisustvujute skupu.