Najavljeni prekidi u isporuci električne energije

B

Iz Podružnice „Elektrodistribucije“ Bihać obavještavaju da će zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

– Zborište od 09:00 do 10:00h,

– Polje, ul. Prve muslimanske brigade  i Trn od 11:00 do 12:00h,

– Ul. 23. februara, Alatuša, ul. Glinska, Trnovi i ul. Đure Pucara Starog od 12:30 do 13:30h, te od 14:00 do 15:00h.

31 pacijent zatražio je pomoć Hitne službe doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Ahmed Riyad Dash, Abdulah Fazlić i Dinko Keserović.

Jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih bilježi kladuška Policijska stanica u protekla 24. sata.

U proteklom periodu Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Uredno je vodosnabdijevanje kladuške općine, saznajemo u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 16°C.

Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli dan. Pogoršanje vremena i pojačano južno strujanje, negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom.

Stanje na putevima

–  Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na kolovozu. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Učestali su odroni, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Mostar-Polog, Žitomislići-Doljani i Sarajevo-Foča. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.