Najavljeni prekidi u isporuci električne energije na području grada Cazina

.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala jednu intervenciju, kada je javni red i mir remećen od strane jednog lica drskim ponašanjem, a zatim i upućivanjem prijetnji prema drugom licu da će napasti na njegov život i tijelo.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 68 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima narednih dana doći do prekida u isporuci električne energije na području grada Cazina prema sljedećem rasporedu:

Dana 17.01.2022. godine

  • 08:00-16:00 sati trafopodručja: Braće šehida, Gradina, Mala Lisa, Slatina, Slatina-Hadžalići, Ćuprija, Čizmići, Žrtava Domovinskog rata, Ostrožac, Brdo Ostrožac, Bajrići, Stijena, Begići, Handanagići, Jašaragići, Kaljkovići, Miostrah, Stari grad, Stijena, Vilenjača.

Dana 18.01.2022. godine

  • 09:00-12:00 sati trafopodručje Kapići,
  • 12:30-15:30 sati trafopodručja: Majetići, Ostrožac.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, jutros se u većem dijelu naše zemlje saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na autoputu A-1 Zenica-Sarajevo sjever, kao i na putevima na području: Ključa, Sanskog Mosta, Viteza i Kiseljaka. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.