Najavljeni prekidi u isporuci električne energije u toku dana

š

– Tokom protekla 24h pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zatražio je 31 pacijent, a jedan je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni medicinski tim predvodili su dr. Abdulah Fazlić, dr. Ahmed Ryad Dash i dr. Amra Zulić.

– Službenici PS Velika Kladuša evidentirali su dva narušavanja javnog reda i mira.

– Tokom noći nije bilo poremećaja u elektrosnabdijevanju, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije

. od 10:00 do 12:00 sati kupcima u trafopodručjima: Rizvići, Drmeljevo 1, Drmeljevo 2, Strojo Promet, HresnaVapnara, Ponikve i Ponikve 1, 2 i 3.

. od 09:00 do 13:00 sati trafopodručje: Šabića put

– Vodosnabdijevanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Kladuški vatrogasci, prema riječima dežurnog Grahovića, nisu imali intervencija.

– Danas će u Bosni i Hercegovini preovadavati sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

– Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilne vremenske prilike pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Tokom jutarnjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će, nakon razvedravanja, biti osjetno svježije u odnosu na protekli period. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave mjestimične magle, što bi moglo uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima. Uz postepeni porast temperatura zraka, sa odmicanjem dana toplije i ugodnije.

Stanje na cestama

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, zbog čega pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo magistralne puteve Konjic-Jablanica-Prozor, Lašva-Travnik, Bihać-Ključ-Sanski Most i Kupres-Livno, kao i puteve na širem području Sarajeva, Tuzle, Zenice i Doboja. Kolovoz je mjestimično vlažan, a upozoravamo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac zadržavanja su kratkotrajna.