Ukupno pročitali 542 knjige: Izabrani najbolji čitaoci Gradske biblioteke Cazin u 2019. godini

Danas je u Gradskoj biblioteci Cazin, kao i svake godine u mjesecu oktobru, održan izbor najboljih čitalaca u tekućoj godini.

Ova tradicionalna aktivnost cazinske biblioteke ima za cilj pružiti motivaciju za čitanje svim uzrastima svojih čitalaca. Prigodne i simbolične nagrade svake godine dodjeljuju se u tri kategorije: djeca, srednjoškolci i odrasli.

U kategoriji djece najviše knjiga je pročitala Grahović Melina, koja je u biblioteci posudila čak 64 knjige. Zatim Akmadžić Irma koja je pročitala 47 knjiga i Šarić Edin sa 37 pročitanih knjiga.

Kod srednjoškolaca najvrijednija je bila Vilić Elvisa sa 38 pročitanih knjiga, zatim Mujadžić Lejla sa 36 pročitanih knjiga i Beširević Dino, koji je pročitao 34 knjige.

U kategoriji odraslih prvo mjesto je pripalo Ružnić Mirsadi, koja je pročitala 109 knjiga. Drugo mjesto ove godine pripalo je Kapić Senadi sa 108 pročitanih knjiga i treće mjesto je zauzela Burzić Derviša sa 69 pročitanih knjiga.

Sedamnaesti po redu izbor najboljih čitalaca Gradske biblioteke Cazin obilježen je prigodnim druženjem i podjelom zasluženih nagrada u svim kategorijama.

Ukupan broj knjiga koji su pročitali ovi vrijedni članovi biblioteke je 542 knjige.

Image