fbpx Najbolji učenici Medrese Cazin otputovali na nagradno putovanje u Holandiju

Najbolji učenici Medrese Cazin otputovali na nagradno putovanje u Holandiju

Home

Najbolji učenici Medrese Cazin otputovali na nagradno putovanje u Holandiju


Medresa „Džemaluddin ef. Čaušević“ i ove godine organizira nagradno putovanje za svoje najbolje učenike u bošnjačke džemate u dijaspori.

Tako su se najbolji učenici i učenice, nekoliko profesora i profesorica, na čelu sa čestitim muftijom, uputili ka dalekoj Holandiji, gdje planiraju posjetiti bošnjačke džemate u Roernmondu, Amsterdamu, Den Hagu i Roterdamu.

Put do Holandije će im biti dug, ali i zanimljiv i poučan. 

Nakon klanjanja namaza u džematu Drmaljevo u Velikoj Kladuši, te dova u kojima su zamolili Allaha, dž.š, da im putovanje proteče u što boljoj atmosferi i u svemu onom sa čim će Allah, dž.š, biti zadovoljan.

Medresa je ove godine na put poslala i svog glavnog kuhara, koji je priredio putnički ručak na otvorenom u Sloveniji, gdje su učenici imali priliku da odmore i pripreme se za predstojeći nastavak puta.
Jedna od destinacija koju će obići naši musafiri iz Bosne i Hercegovine je Tribunal u Den Hagu, gdje će na jedan simboličan način pred Tribunalom protestovati zbog odbijanja revizije tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije.(medresa-cazin.ba/Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 16/04/2017 - 09:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top