Najgledaniji film na Netflixu je "Army of Thieves" Zacka Snydera: Zašto volimo otimače prljavog novca

d

Objavljen 29. oktobra na Netflixu, film "Army of Thieves", koji je producirao Zack Snyder, dobio je podijeljene kritike, ali je publika rekla svoje. Prikvel filma "Army of the Dead" po gledanosti je pretekao južnokorejsku senzaciju "Squid Game".

Otimanje novca od bogataša je uvijek zanimljiva tema, a neki od najgledanijih projekata streaming servisa Netflix zarobili su pažnju globalne publike. "Money Heist", "Lupin" ili "Ozark" odveli su nas u fantazmagoriju o djeliću zadovoljstva koji nastupa kada prljavi novac završi u rukama pravednika.

Zack Snyder je nakon "Batmana" i "Supermana" (ali i zapaženog "Justice League") snimio film "Army of the Dead", o pljačkašima kockarnice u Las Vegasu, koji je prepun zombija. Njega je pogledalo približno 75 miliona gledalaca, što je motiviralo Netflix da Snyderu ponudi unosan ugovor i angažira ga za još nekoliko projekata.

Najgledaniji film na Netflixu "Army of Thieves" je objavljen u posljednjim danima oktobra, otkad je s prvog mjesta gledanosti svrgnuo "Squid Game" i treću sezonu serije "You", koja je kratko dominirala nad južnokorejskom senzacijom.

Teror osrednjosti

Prikvel filma "Army of the Dead" radnjom je smješten u prve dane najezde zombija u Las Vegasu. Sebastian (Matthias Schweighofer, ujedno i reditelj filma) radi iscrpljujuće dosadan posao za šalterom u jednoj njemačkoj banci.

Njegova je specijalnost otvaranje sefova, dok povremeno na internetu objavljuje videouratke, tematski orijentirane na njegovu opsesiju provaljivanja onih brava koje je najteže otvoriti. Sebastian posjeduje zavidne pripovjedačke vještine pa nas tako uvodi i u početak svoje neobične avanture s jednom ženom.

Ništa više neće biti isto kada mu Gwendoline (Nathalie Emmanuel) predloži otvaranje tri od četiri sefa koje je stvorio slavni bravar Hans Wagner. Iako joj je Interpol za petama, Gwendoline želi isprazniti unutrašnjost sefova koji nose zanimljiva imena: Rheingold, Walküre i Siegfried.

Ako ih pokušaju otvoriti nasilu, sadržaj sefa će izgorjeti, a brava ostati zauvijek zaključana, kako glasi upozorenje stare legende.