Najmađi hafiz u BiH posjetio gradonačelnika Ogreševića: Ponosan sam što su Cazinjani…

B

 


Najmlađi hafiz Kur'ana u BiH Davud Puškar danas je, skupa sa svojom porodicom, bio gost gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću.

“S obzirom da ja Davudovog oca Jasmina poznajem iz vremena kada je bio malo stariji nego Davud sada, te da se cijelog života susrećemo i družimo, bez obzira što oni žive u Švicarskoj, ovo je za mene bila zaista posebna radost. Kur'an je sam po sebi mudžiza, a ovaj Davudov uspjeh je primjer i uputa svima nama.

Naime, oni su porodica koja na najbolji način njeguje i čuva i bošnjački identitet i svoju vjeru, ali i čuvaju svoju vezu s maticom i svojim krajiškim korijenima. Na njih mogu biti samo ponosan i zahvalan što ih imamo i što je Davud pravi Cazinjanin.", istaknuo je gradonačelnik Ogrešević.

Jasmin i Maida Puškar roditelji su Davuda i Haruna koji se, iako rođeni daleko od BiH, po svom mentalitetu i znanju ne razlikuju od svojih vršnjaka u Cazinu jer su vrlo često u domovini i roditelji ih uče o važnosti očuvanja identiteta.

Davud Puškar sa samo četiri godine je savladao arapsko pismo, a prije mjesec dana je pred komisijom u Sarajevu položio hafiski ispit sa najboljim mogućim ocjenama i uz sve pohvale višečlane komisije za hifz.