Najmlađi serijski ubica imao je samo osam godina

Ovaj mladi ubica bio je jedan od onih čiji su zločini toliko šokantni da se čine poput djela nekog horor filma. Vijesti o stravičnim zločinima mladog, osmogodišnjeg i najmlađeg serijskog ubice na svijetu Amardep Sada 2007. godine proširile su se svijetom. S ubistvima je počeo godinu prije nego je konačno završio u rukama policije.

Njegove žrtve bila su djeca, bebe iz lokalnog sela, a među njima i njegova osmomjesečna sestra. Iako nije jasno zašto je napadao djecu, pretpostavlja se da su mu bila lake mete zbog toga što se nisu mogla braniti i što su bili jako maleni, piše ''Ranker''.

Amardep je rođen 1998. godine u Begusari u Indiji. Godine 2006. ubio je šestomjesečnog rođaka, a ubrzo nakon toga osmomjesečnu sestru. Zatim je ubio još jednom, godinu kasnije, šestomjesečnu komšijinu kćerku, prenosi Express.hr.

Niko ga nije prijavio i teško je razumjeti zašto je njegova porodica skrivala njegove zločine. Ostalo je to u porodici, pa je tako nastradala i treća beba.

Dok ga je policija ispitivala, činilo se da optužbe ne shvata ozbiljno. Kada su ga pitali zašto je ubio troje djece, on je od njih zatražio keks.

Porodica je pokušala sakriti njegove zločine, i čini se da mu nisu objasnili da je učinio nešto loše. Kada su se lokalci počeli raspitivati, on je sa veseljem pričao o tome što je učinio. Čak im je pomogao da pronađu jedno od tijela. Zločine je detaljno opisivao. "Spavala je u školi. Odveo sam ju malo dalje, i ubio ju kamenom, pa ju pokopao", govorio im je o ubistvu posljednje djevojčice.

Policija je otkrila da su njegove riječi bile istinite kada su pronašli tijelo šestomjesečne Kušbo u plitkom grobu koji im je Sada pokazao. Pogled na tijelo potvrdio je njegove riječi, udario je djetetovu glavu ciglom i razbio joj lobanju.

Slučaj je privukao pažnju medija i psihologa, a jedan među njima Šamšad Husain, rekao je kako je Sada najvjerovatnije sadist koji uživa nanoseći povrede drugima. Drugi je rekao kako se čini da ne poznaje razliku između dobra i zla. Na kraju su mu doktori dijagnosticirali poremećaj ponašanja.

Vjeruje se da se njegov problem može uspješno izliječiti. U Americi djetetu koji počini posebno strašne zločine može se suditi kao odrasloj osobi.

U Indiji pak vrijede drugačija pravila, koja su omogućila da Sada izbjegne bilo kakve legalne posljedice. Najstroža kazna koju je mogao dobiti tako je bila tri godine u maloljetničkoj ustanovi.

Nikakve informacije o njegovom stanju i presudi nisu javno objavljene, a neki pretpostavljaju da je dobio tri godine u psihijatrijskoj ustanovi. Amardep Sada kontaktirao je medije 2015. i obavijestio ih da boravi u domu za mlade do svoje 18. godine. Na svoj rođendan trebao je izaći na slobodu. Bilo je to 2016. godine. Navodno je promijenio ime u Samarjit kako bi sačuvao privatnost.