‘Najspektakularnija‘ nesreća ikada: Sudar dva kamiona izazvao vatromet koji je obišao svijet (VIDEO)

č

Prolaznici su sve zabilježili svojim mobitelima, pa su snimke vrlo brzo osvanule i u kanadskim medijima

Nesreća u kojoj su učestvovala dva vozila na trans-kanadskoj autocesti istočno od Vancouvera prošle sedmice ne bi bila vijest za naslovnice širom svijeta, da nije sve završila velikim vatrometom.


Ono što se dogodilo prilično je uobičajena saobraćajna situacija. U zaustavnoj traci autoceste bio je zaustavljen pickup kamion s prikolicom, kada je na njega naletio kamion s poluprikolicom.

Međutim, prikolica zaustavljenog kamiona bila je puna pirotehničkih sredstava, pa je sudar aktivirao eksplozivna punjenja u njima, pokrenuvši lančanu reakciju. Ono što je uslijedilo privuklo je pažnju cijelog obližnjeg područja – sat vremena dug “light show”, neplanirani vatromet usred sasvim obične kanadske noći, nekoliko dana uoči Noći vještica.

Prolaznici su sve zabilježili svojim mobitelima, pa su snimke vrlo brzo osvanule i u kanadskim medijima. Oni izvještavaju da uprkos nesreći i njezinim vatrenim posljedicama, niko nije teže nastradao te da je samo jedan od vozača završio u bolnici s lakšim povredama.

Vatrogasci su morali pričekati da vatromet izgori, pa su potom pristupili raščišćavanju mjesta nesreće. Uzroci ovog neobičnog prometnog incidenta se istražuju.