Najveća korida na Balkanu 30. jula na Čevljanskom polju

Home

Najveća korida na Balkanu 30. jula na Čevljanskom polju


Na Čevljanskom polju u nedjelju, 30. jula, bit će održana 70. tradicionalna korida na kojoj se dugi niz godina okupi više od 50.000 posjetilaca.

Čevljanska korida već godinama se smatra feštom godine za široke narodne mase, a tako će biti i 30. jula, kaže Besim Gljiva, predsjednik organizacionog odbora ove manifestacije.

Tradicija se nastavlja. I ove godine Čevljansko polje će biti gost najveće koride na Balkanu. Svi koji 30. jula dođu neće se pokajati, jer će moći uživati u vrhunskim borbama, iću i piću i sigurno da će se ponovo naredne godine doći na Čevljansku koridu. Pripreme za najbolju borbu bikova u regionu idu prema planu. Program Čevljanske koride je manje ili više ustaljen. Naravno, vodili smo računa i o svim ostalim sadržajima, jer Čevljanska korida je daleko više od borbe bikova. I ove godine posjetioci će moći da uživaju u različitim sadržajima i disciplinama. Bosansko kolo, bacanje kamena s ramena, trka konja, nastupi kulturno-umjetničkih društava samo su neki od sadržaja. Tu će biti i veliki broj šatora sa različitim vrstama muzike, a moći će se dobro pojesti i popiti, ali i kupiti, ističe Besim Gljiva.

 

 

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Objavio: Wed, 07/06/2017 - 10:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top