fbpx Najveća korida na Balkanu 30. jula na Čevljanskom polju

Najveća korida na Balkanu 30. jula na Čevljanskom polju

Home

Najveća korida na Balkanu 30. jula na Čevljanskom polju


Na Čevljanskom polju u nedjelju, 30. jula, bit će održana 70. tradicionalna korida na kojoj se dugi niz godina okupi više od 50.000 posjetilaca.

Čevljanska korida već godinama se smatra feštom godine za široke narodne mase, a tako će biti i 30. jula, kaže Besim Gljiva, predsjednik organizacionog odbora ove manifestacije.

Tradicija se nastavlja. I ove godine Čevljansko polje će biti gost najveće koride na Balkanu. Svi koji 30. jula dođu neće se pokajati, jer će moći uživati u vrhunskim borbama, iću i piću i sigurno da će se ponovo naredne godine doći na Čevljansku koridu. Pripreme za najbolju borbu bikova u regionu idu prema planu. Program Čevljanske koride je manje ili više ustaljen. Naravno, vodili smo računa i o svim ostalim sadržajima, jer Čevljanska korida je daleko više od borbe bikova. I ove godine posjetioci će moći da uživaju u različitim sadržajima i disciplinama. Bosansko kolo, bacanje kamena s ramena, trka konja, nastupi kulturno-umjetničkih društava samo su neki od sadržaja. Tu će biti i veliki broj šatora sa različitim vrstama muzike, a moći će se dobro pojesti i popiti, ali i kupiti, ističe Besim Gljiva.

 

 

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Objavio: Wed, 07/06/2017 - 10:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top