Najveći Giggsov problem u karijeri: Kakvi Messi i Ronaldo, od samog pogleda u ogledalo bio sam na rubu suza

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Ryan Giggs koji je kao selektor odveo Vels na ovogodišnje Evropsko prvenstvo u razgovoru za lokalne medije dotakao se i brojnih pitanja iz svoje karijere i otkrio je koji mu je problem bio najozbiljniji u karijeri.

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Ryan Giggs koji je kao selektor odveo Vels na ovogodišnje Evropsko prvenstvo u razgovoru za lokalne medije dotakao se i brojnih pitanja iz svoje karijere i otkrio je koji mu je problem bio najozbiljniji u karijeri,prenosi sport1.

"Nije to nijedan fudbaler, nego je to onaj momenat kad sam primijetio da starim. Igrali smo jednu utakmicu u kojoj sam odigrao dosta dobro i poslije sam se sa prijateljima družio u pabu. Očekivao sam da me dočekaju sa čestitkama, umjesto toga svi su pričali o mojoj frizuri. Počeo sam gubiti kosu, za mene je to bilo traumatično iskustvo. Nisam mogao da vjerujem da se tolikom brzinom mijenjam i morao sam to zaustaviti. Pokušao sam brojne tretmane prije nego sam se odlučio na presađivanje, koje mi je pomoglo da imam mnogo više samopouzdanja", kazao je Giggs.

Inače, Giggs je pored maestralnih partija poznat i po aferi sa bratovom suprugom koja je trajala čak sedam godina, a koja mu je, nakon otkrivanja, u potpunosti uništila privatni život.