NAKON IZNOŠENJA SNIMAKA O SEKS AFERI: Asim Kamber saslušan u MUP-u USK

Kamber tvrdi da ne zna da li je ispitan po nečijoj prijavi ili je Tužilaštvo protiv njega zatražilo krivičnu odgovornost.

Federalni zastupnik Asim Kamber i predsjednik SDA Sanski Most danas je ne službeni poziv policije odazvao se i dao izjavu u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK u Bihaću.

Kamber je u nekoliko posljednjih dana na svom blogu iznio audio snimke prisluškivanih razgovora važnih za sudske procese kao i završenih predmeta poput slučaja seks afere kantonalnog poslanika A-SDA Admira Hadžipašićačiji je video Kamber objavio. Dan prije toga Kamber je objavio i audio snimak u kojem za seks aferu implicira i Huseina ef. Kovačevića, predsjednika međžlisa IZ Sanski Most.

Portal "Normala" navodi od svojih izvora da je razlog pozivanja Kambera u MUP prijava Rifeta Hozanovića osnivača ASDA koji je u Kamberovim kulumnama opisan kao organizator nekoliko nasilnih i kriminalnih djela.

- Ja sam i danas pozvan u K-MUP da dam izjavu na određene okolnosti pisanja, i onoga što ja pišem i onoga što se piše o meni. Protiv mene traje kampanja duže od godinu dana. Pet portala su protiv mene objavili 400 tekstova u kojima se laže. Zato sam napisao odgovor svima njima objavivši desetak kulumni i nakon toga je nastala pometnja. I ovim mojim pozivanjem u K-MUP na mene se vrši pritisak da prestanem pisati, kazao nam je Kamber za Oslobođenje nakon što je završio sa davanjem izjave u MUP-u.

Kamber tvrdi da ne zna da li je ispitan po nečijoj prijavi ili je Tužilaštvo protiv njega zatražilo krivičnu odgovornost.

- Ja sam u zapisniku jasno naveo da svoju izjavu želim dati pred postupajućim Tužiocem i iz formalnih razloga niko me u policiji nije imao više ništa pitati, kazao je Kamber.