Nakon požara u stanu, Mostarac izgubio bitku za život

Nakon uviđaja utvrđeno da je požar izazvao opušak cigarete.

Tomislav Mitić (52), koji je 29. marta zadobio teške opekotine u požaru koji je u kasnim večernjim satima izbio u njegovom stanu u Splitskoj ulici u Mostaru, izgubio je bitku za život.

Teške opekotine

Vijest o tome u javnosti je prošla neopaženo, a informacija o njegovoj smrti potvrđena nam je iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, gdje je nesretni Mitić odmah hospitaliziran nakon što su ga skoro onesviještenog u gustom dimu i u vatri pronašli mostarski vatrogasci.

Oni su nakon dojave o požaru i provalili u njegov stan. Mitić je primljen s izuzetno teškim povredama po život. Skoro 50 posto njegovog tijela bilo je zahvaćeno opekotinama drugog i trećeg stepena i uprkos silnim naporima ljekara, on je 20 dana nakon prijema podlegao na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB-a Mostar.

Pozvali pomoć

Iako su se njegovi rođaci, koje smo jutro nakon požara zatekli na licu mjesta dok su mijenjali bravu na ulaznim vratima, nadali da će se oporaviti, nažalost, smrt je bila jača.  Nakon uviđaja koji je obavljen, utvrđeno je da je požar izazvao opušak cigarete.  

Mitić je, najvjerovatnije, zaspao i zaboravio je ugasiti cigaretu, nakon čega je opušak zahvatio pokućstvo. Vatru i dim koji je kuljao iz njegovog stana uočile su komšije, koje su i alarmirale vatrogasce. Mitić  je radio u JP „Parkovi“ i u stanu je živio sam.