Nakon što su mu oduzeta djeca upao u Centar za socijalnu skrb te porazbijao imovinu i ozlijedio zaštitarku

Prostorija
Želio se obračunati sa socijalnom radnicom

 

Muškarac u Ivanić Gradu je upao u Centar za socijalnu skrb nakon što su mu oduzeta djeca, porazbijao imovinu, ozlijedio zaštitarku.

Muškarac se želio obračunati sa socijalnom radnicom. Zaštitarka ga je zaustavila.

"On me svojim tijelom ugurao u centar, ovdje negdje sam ja njega primila oko struka. Otplesali smo do stola", opisala je incident Matea Hušnjak.

Dvostruko jači muškarac Mateu je doslovce nosio, pritom je uspio i uništiti inventar.

"Primio je detetkor, dignuo ga je s poda i bacio na ulazna vrata. Nakon toga je s rukama primio plohu stola i bacio ga na zid. Sve se srušilo i potrgalo", prisjeća se Matea.

"Jedino što je meni bilo u glavi je da ga ne smijem pustiti, jer ako dođe do nje ne znam šta će napraviti", rekla je Matea. Nasreću, brzo se ispuhao u divljačkom pohodu.

"Izašli smo van, gospodin se naslonio uza zid, čučnuo i izgubljenim pogledom gledao u daljinu. Malo sam još pod šokom, ali dobro", kazala je zaštitarka.

Ministrarstvo: Otac je priveden, a majci je pružena medicinska pomoć

O incidentu se oglasilo i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Napominju da oštro osuđuju takav čin.

"Stručni tim za obiteljsko pravnu zaštitu Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad donio je odluku o izricanju žurne mjere izdvajanja i smještaja dvoje djece izvan obitelji. Majci je izrečena mjera, nakon čega je otac djeteta ušao u Centar s namjerom nasrtaja na stručne radnike u čemu ga je spriječila zaštitarka Centra. Prilikom nasrtaja otac je uništio dio imovine Centra i ozlijedio zaštitarku. Zaštitarka je oca uspjela zadržati primjenom fizičke sile do dolaska djelatnika Policijske postaje Ivanić Grad. Otac je priveden, a majci pružena medicinska pomoć.

Fizičke napade i nasrtaje ne možemo prihvatiti, neovisno o kojoj društvenoj skupini se radi. Stoga apeliramo na javnost da se svi zajedno suzdržimo od neprimjerenih komentara, djelovanja i društvenog utjecaja.

Da bi se sustav reorganizirao i postao kvalitetniji u budućnosti svi akteri na području socijalne skrbi moraju aktivno sudjelovati u njegovom poboljšanju.

Ističemo kako će i nadalje fokus rada Ministarstva biti na zaštiti korisnika, neovisno u koju skupinu spadaju, bilo da se radi o starijima i nemoćnima ili djeci kao i zaštita radnika koji vrijedno rade u sustavu socijalne skrbi", stoji u priopćenju.