Namjerne blokade centra istočnog dijela grada Mostar pretvaraju u ekonomsku Hirošimu

Prema njegovim navodima, mostarska Gradska uprava morala bi platiti građanima i vlasnicima radnji te firmi u zoni radova odštetu zbog nanošenja štete

Enormne zarade na povećanoj potrošnji goriva zbog blokade žile kucavice istočnog dijela Mostara, enormne zarade vlasnika taxi vozila i enormni gubici za radnje, privatnike i građane – to je rezultat haosa koji se već nekoliko godina uvodi zbog radova na kolektorima, navodi u saopćenju za javnost poznati mostarski advokat, nosilac liste SBB-a za Parlament BiH Faruk Ćupina.    

Prema njegovim navodima, mostarska Gradska uprava morala bi platiti građanima i vlasnicima radnji te firmi u zoni radova odštetu zbog nanošenja štete. 

- Žao mi je što nijedna politička partija nije prepoznala koliko je narušen interes građana zarad čistog Jadranskog mora – jer Mostarci trpe štete da bi kolektori preradili nečistoće koje bi završile u Jadranskom moru. 

Ponovna blokada istočnog dijela Mostara prekidom saobraćaja u žili kucavici od Lučkog mosta do "Razvitka" zbog radova na kolektorima je sramno poigravanje građanima i namjerno stvaranje haosa i kreiranje istočnog dijela Mostara kao taoca i ucijenjenog geta. 

Građani moraju znati da se nakon urbicida i razaranja istočnog dijela Mostara 1992. i 1993. godine, pretvaranje ovog grada u evropsku Hirošimu danas realizira kroz projekt ekonomskog genocida i da se istočni dio Mostara pretvara u ekonomsku Hirošimu - zaključuje Faruk Ćupina u saopćenju za javnost.