Namjerno izazivali saobraćajne nesreće, ojadili osiguranje za 1,86 miliona dinara

,
Uhapšeno deset osoba

Policija je uhapsila deset članova kriminalnih grupa koji se sumnjiče da su prevarama u osiguranju na osnovu namjerno izazvanih saobraćajnih nezgoda oštetili jednu osiguravajuću kuću za više od 1,86 miliona dinara.

Prevara u osiguranju

Uhapšeni su D. S. (24), Ž. S. (62), G. M. (39), S. S. (37), M. M. (38), D. Č. (37), S. D. (51), G. M. (46) i S. P. K. (34), svi iz Kraljeva , kao i P. K. (45) iz Vrnjačke Banje koji se terete za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i prevara u osiguranju.

Za ista krivična dela policija je podnijela krivične prijave u redovnom postupku protiv V. M. (36) iz Čačka, B. B. (45), A. S. (34), M. A. (43) i M. C. (37), svi iz Kraljeva.

Izvršio naplatu nematerijalne štete

Oni se sumnjiče da su, od kraja aprila do sredine oktobra 2021. godine, po prethodnim instrukcijama V. M., na području Aranđelovca, Čačka i Jagodine učestvovali u tri namjerno izazvane saobraćajne nezgode, a potom liječničku dokumentaciju o ukazanoj medicinskoj pomoći predavali V. M. koji je, u ime učesnika u ovim nezgodama, od osiguravajuće kuće izvršio naplatu nematerijalne štete.

Uhapšeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.