Naoružajte se strpljenjem: Kilometarske kolone na graničnim prijelazima

Tokom cijelog dana pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza u BiH.

Duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH, na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Donja Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Bosanski Šamac i Orašje.

Na ulazu u BiH pojačan je promet vozila na GP Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Povremeni lokalni pljuskovi otežavaju saobraćanje na putevima u BiH. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima na putu.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad - Lepenica i Kakanj - Visoko, kao i magistralni put M-18 Semizovac -  Olovo - Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice  -Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.