Napad na policajce u Kozari putevima Zagrebu, ulica satima bila blokirana

fdc
DANAS je oko 14 sati u Ulici Kozari putevi u Zagrebu došlo do ozbiljnog incidenta u kojem su ozlijeđena dva policajca.

 

Naime, dva temeljna policajca su s legitimirali osobu s debelim policijskom dosjeom na zagrebačkom Žitnjaku. Odmah ih je okružilo nekoliko muškaraca te je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog napada na dvojicu policajaca. Još uvijek nije poznato je li policajce napalo više ljudi ili ih je napala samo jedna osoba od više okupljenih.

Kako doznajemo, muškarci su okružili policajce te ih prvo razdvojili. Onda je došlo do napada. Jedan policajac se otrgnuo, udaljio par koraka te iz službenog pištolja pucao u zrak kako bi odbio napad. 

Dva ozlijeđena policajca su odmah prevezena u bolnicu zbog zadobivenih ozljeda, a na teren su odmah poslani interventna policija i više policijskih ophodnji. Kako doznajemo, policajcima je pružena liječnička pomoć, a naknadno smo saznali da su lakše ozlijeđeni.

Naknadno se o svemu oglasila policija.

"Policijski službenici temeljne policije u službenoj odori zaustavili su pješaka i pristupili vršenju službene radnje utvrđivanja identiteta, dakle legitimiranja. U tom trenutku prilazi im više muških osoba, negoduju zbog postupanja i fizički napadaju policijske službenike", kazali su iz PUZ-a.

Ulica je satima bila blokirana, a na terenu je bilo 20-ak policijskih vozila i 40-ak policajaca. Osim temeljne policije, na terenu su se nalazili policajci u civilu te interventna jedinica.

Ulica je odblokirana nešto prije 18 sati. Još uvijek nije poznat epilog ove priče, ima li uhićenih te, ako ima, koliko.