Napadi na reportere tokom protesta bivših boraca bit će tretirani kao krivična djela

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su na terenu i vrše sve potrebne radnje kako bi identificirali osobe koje su jučer učestvovale u napadu na reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans tokom protesta bivših boraca u centru Sarajeva.

Napad na fotoreportera portala Klix.ba bit će tretiran kao krivično djelo nasilničko ponašanje, dok će protiv osobe koja je povrijedila kamermana Al Jazeere Balkans biti podignuta krivična prijava za nanošenje lakših tjelesnih povreda. 

Kako saznajemo, policija prikuplja materijale i informacije s terena kako bi identificirali sve osobe koje su fizički nasrnule na reportere koji su izvještavali s protesta bivših boraca, nakon čega bi trebale biti privedene na kriminalističku obradu.

Prilikom fotografisanja događaja koji je paralizirao glavni grad Bosne i Hercegovine, desetak bivših boraca opkolilo je fotoreportera portala Klix.ba i bez razloga fizički ga napalo nanijevši mu tjelesne povrede.

Reportera portala Klix.ba prvo je napala je demobilisana borkinja koja je zatražila da obustavi fotografisanje nakon čega je zahtijevala i da joj preda fotoaparat.

Nakon što je to odbio nastalo je komešanje prilikom čega ga je opkolilo desetak demobilisanih boraca koji su ga počeli udarati šakama.

Nakon intervencije policije i kolega s Al Jazeere koji su također napadnuti fotoreporter je odveden na sigurno nakon čega je prevezen u Dom zdravlja radi zbrinjavanja povreda.