Narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Zbog najavljene kiše i loših vremenskih prilika, otvor manifestacije “Kladuški dani poljoprivrede” bit će održan u utorak, 26.09. u Parku ORB “7 sekretara SKOJ-a”, s početkom u 11:00h, najavljeno je iz OO ove manifestacije.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša tokom protekla 24h evidentirali su dva narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode. U jednoj nezgodi je jedno lice lakše povrijeđeno.

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć su se obratila 62 pacijenta. Dežurni doktori Amra Zulić i Kenan Dautović na dalje liječenje su uputili pet pacijenata.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Dizdarevića.

Vodonapajanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se po rasporedu.

Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije, elektronapajanje je stabilno.

Svjetski dan farmaceuta obilježava se 25. septembra. Utemeljila ga je Međunarodna farmaceutska federacija (FIP)* na Svjetskom kongresu farmacije i farmaceutskih znanosti 2009. godine. Datum je odabran prema datumu osnivanje FIP-a u Den Haagu, 25. septembra 1912. godine.  Svrha obilježavanja je promociuja važnosti i doprinosa farmaceutske profesije poboljšanju zdravljaširom svijeta. Briga o sigurnosti pacijenata, te prevencija i praćenje bolesti temeljne su zadaće farmaceuta, kao i da koristeći svoje široko znanje i stručnost, savjetima ljudima osiguravaju najveću korist od lijekova koje uzimaju.

Danas pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša ili lokalno jači pljuskovi. Tokom poslijepodneva padavine slabe i prestaju. Na jugoistoku Hercegovene poslije podne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu od 21 do 27 °C.

Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti u odnosu na dane vikenda. U centralnim područjima, duže zadržavanje naoblake i povremene slabije padavine, kod osjeljivih osoba mogu uzrokovati umjerene tegobe, što će se umanjiti sa odmicanjem dana i porastom temperatura zraka.

Stanje na putevima

U većem dijelu naše zemlje saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona kamenja ili zemlje na kolovoz. U Hercegovini skrećemo pažnju na povremeno jače udare vjetra. Molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno se vežite sigurnosnim pojasom. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.