Narušavanje javnog reda i mira te jedna saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 40 pacijenata. Dežurne doktorice Ajla Husić i Amra Zulić na dalje liječenje uputile su dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci imali su miran period bez intervencija.

Kako jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

Nastavlja se period nepovoljnih biometeoroloških prilika, pri tome će u Hercegovini probleme meteoropatama uzrokovati južina i nestabilno vrijeme. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova. U Bosni sa manje padavina, ali i osjetno hladnije, što će uzrokovati jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura.

Svjetski dan djeteta obilježava se svake godine 20. novembra jer je toga dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta. Kao međunarodni dokument Ujedinjenih naroda, Konvencija sadrži univerzalne standarde koje države moraju garantirati svakom djetetu. Konvenciju je tada potpisalo 196 zemalja, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u historiji.