Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu pomoć za 64 pacijenta. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Samra Alibegić.

Policijski službenici evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci tokom jučerašnjeg dana imali su jednu intervenciju. Prema informaciji dežurnog Grahovića, intervenisali su kod zapaljenja automobila u naselju Barake-Grahovo u periodu od 15:25 do 16:15.

Kako nas informišu ovog jutra, bez problema u isporuci pitke vode i električne energije, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na dionicama magistralnih puteva Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica-Bosanski Novi i Srbljani-Bihać saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce. Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putnim pravcima: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Jablanica-Posušje i Livno-Glamoč-Mlinište. Iz BIHAMK-a napominju da su mogući  nailasci na veće količine vode na kolovozu, s toga apeluju na vozače da vožnju prilagodite trenutnim uslovima na putevima. Također,  zbog nižih temperatura u planinskim predjelima skrećemo pažnju na moguću poledicu, a vozači se upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja uz napomenu da je obavezno posjedovanje zimske opreme.

Danas pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne ili tokom noći. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni se očekuje slab snijeg, a u Hercegovini lokalno slaba kiša. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu do 9 stepeni.

Biometeorološke prilike biće lošije u prvom dijelu dana. Hladno i tmurno jutro širom zemlje, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Dodatne probleme će stvarati i povremene, slabije sniježne padavine u Bosni a kiša u Hercegovini. Poslijepodnevni sati trebali bi biti malo ugodniji. Neophodno je provoditi mjere zaštite od niskih temperatura.