Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

U biltenu Policijske stanice Velika Kladuša evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira. Nema prijavljenih dešavanja u oblastima kriminaliteta i saobraćaja.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija u protekla 24h, rekao nam je dežurni vatrogasac Subašić.

Elektronapajanje na području Velike Kladuše je stabilno, saznajemo iz JP „Elektrodistribucija“ Poslovnica Velika Kladuša.

Uredno je i vodonsnabdijevanje domaćinstava, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

35 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Dežurne su bile doktorice Ajla Husić i Aida Dedić. Dva pacijenta su upućena na dalje liječenje.

Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) podsjeća javnost na 27. januar, dan kada se obilježava godišnjica oslobođenja koncentracionog logora Aušvic – Birkenau od strane sovjetskih vojnika 1945. godine. Milione ljudi su nacisti i njihovi saradnici širom Evrope, u periodu između 1933. i 1945. godine, progonili, tretirali krajnje neljudski, lišili ih dostojanstva i na kraju ubili.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 27. januar: 

Prema prikupljenim podacima, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se usporeno, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini gradskih centara. Skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Izdvajamo putne pravce: Ripač- Vrtoče, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Posušje-Jablanica, Livno-Šujica-Kupres, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen). Jak vjetar fomira sniježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Resanovci. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

I dalje je, zbog snijega i leda, na dionici Risovac-Blidinje-Posušje na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

U nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu slaba kiša u jutarnjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Pogoršanje vremenskih prilika, praćeno slabijim padavinama i nižim temperaturama zraka, uslovljava lošiju biometeorološku prognozu. Kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe, vezane uz njihove bolesti. Veći sadržaj vlage u zraku, dodatno će pojačati osjet hladnoće. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima.