Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja javila su se 64 pacijenta. Pomoć su im ukazali dežurni doktori Arnela Čokić i Mustafa Hodžić.

Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Kapić.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Isporuka električne energije je stabilna. Nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

I danas očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duže relacije putuje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada primjete da se iza njih formirala duža kolona, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će se u vremenu od 11 do 14 sati usporeno saobraćati magistralnim putem M-4 u Tuzli (između kružnog toka „Siporex“ i Brčanske Malte). Molimo vozače koji će se kretati ovom dionicom da voze sporije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Kada je USK u pitanju, sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu  Ripač-Dubovsko.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren uglavnom zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 34 do 40 °C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Približavanje pogoršanja sa zapada uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Moguće su reakcije na promjenu, ponajviše u vidu glavobolje, iscrpljenosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti ili planirati iste u jutarnjim satima. Također je neophodno provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine.