Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 63 pacijenta, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Kenan Dautović i Mustafa Hodžić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira.

Mirna su protekla 24h iza kladuške Vatrogasne jedinice, rekao nam je dežurni Grahović.

Uredno je elektronapajanje, saznajemo u  Podružnici “Elektrodistribucije”.

Svjetski dan prevencije samoubistva obilježava se 10. septembra svake godine, na poticaj Međunarodnog udruženja za prevenciju samoubistva (IASP), kako bi se skrenula pažnja na ovaj važan javnozdravstveni problem na globalnom nivou i kako bi se proširila poruka da se samoubistva mogu spriječiti. Kampanja traje do Svjetskog dana mentalnog zdravlja, 10. oktobra, ali se poruka svjesnosti, podrške i djelovanja treba širiti svaki dan. Tema Svjetskog dana prevencije samoubistva je “Stvarajmo nadu kroz djelovanje”. Poticanjem razumijevanja, uključivanja i dijeljenja iskustava možemo smanjiti stigmu oko samoubistva i njegovati kulturu u kojoj ljudi u potrebi mogu potražiti pomoć.

Danas sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu zemlje do 35 °C.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Savjetujemo Vam da dan provedete van gradske sredine, provodeći mjere zaštite od UV zračenja. U drugom dijelu dana, osjetljive osobe zbog povišenih temperature trebali bi umanjiti aktivnosti.

Ovu nedjelju na putevima u Bosni i Hercegovini karakteriše slabija frekvencija vozila, bez vanrednih ograničenja. Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosne pojaseve. Na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.