Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h na području općine Velika Kladuša evidentirala je jedno narušavanje javnog reda i mira.

Dežurni doktori u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša Ahmed Ryad Dash i Abdulah Fazlić uputili su tri pacijenta na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać, a obavili su preglede ukupno 43 pacijenta.

Elektronapajanje je stabilno, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 09:15 i od 15:00 do 15:15 sati kupci trafopodručja Vodovod Šumatac, GSM Repetitor Šabići, Purići, Mravača, Šabići i Šabići 3,

od 09:00 do 15:15 sati kupci trafopodručja Veinac 1, 2 i 3 i Farma Veinac.

A danas i sutra, 28. i 29. septembra, od 09:00 do 15:00 sati bez struje će biti kupci trafopodručja Rajnovac 1

Isporuka vode domaćinstvima je uredna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Kladuški vatrogasci nisu intervenisali u izvještajnom periodu, saznajemo od dežurnog Grahovića.

U toku su Kladuški dani poljoprivrede koji će trajati do 01. oktobra. Park omladinske radne brigade „7 sekretara SKOJ –a“ do nedjelje će biti mjesto održavanja prezentacije i prodaje proizvoda poljoprivrednih proizvođača i obrtnika sa područja općine Velika Kladuša, posjetite ih i obezbijedite se svježim voćem i povrćem.

Danas sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme, sa više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti.

Stanje na cestama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, a jutarnje magle ima na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima naše zemlje. Vozite maksimalno oprezno, držite odstojanje između vozila i obavezno se vežite sigurnosnim pojasom.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema dužih čekanja