Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Prema informaciji iz Policijske stanice Velika Kladuša, u protekla 24 evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Dizdarevića, nije imala poziva za izlazak na teren.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 75 pacijenata, od kojih su tri upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Amra Zulić.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

Na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Spreču, te na području Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad) vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle. Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno intenzivniji pljuskovi u istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovini su mogući pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura zraka od 19 do 26, na jugu do 29 °C.

Uz djelimično stabilnije vremenske prilike i sunčane intervale, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se povremeno umanjiti tegobe, vezane uz njihove bolesti. U Bosni vedrije poslije podne, u Hercegovini većim dijelom dana. Mjestimične padavine, mogle bi u manjoj mjeri kvariti ugođaj. Preporučljivo je slojevito se odjenuti prilikom boravka na otvorenom.