Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Područje općine Velika Kladuša uredno je snabdjeveno električnom energijom. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

Isporuka pitke vode je stabilna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, u protekla 24h nije imala poziva za izlazak na teren.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 50 pacijenata od kojih su tri upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ahmed Riyad Dash i Abdulah Fazlić.

Manifestacija „Dani sjećanja, kulture i sporta Kudići 2023“ počinje danas i trajaće do nedjelje u Kudićima. Programom je predviđeno:

petak, 11. august u 19h izvlačenje parova za Malonogometni turnir, a nakon toga slijedi turnir za djecu, te druženje uz muziku uživo.

subota, 12. august u 17.30h učenje fatihe ispred spomen obilježja za sve poginule mještane Kudića, a u 19:00h predviđen je početak malonogometnog turnira.

nedjelja, 13. august od 18h biće održan kulturno-umjetnički program i druženje, a u 19:00h igra se završnica Malonogometnog turnira.

Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 32 °C.

Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uz temperature zraka primjerenije ovom dijelu godine. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.