Nasilnika koji je zaklao ženu pred troje djece cijela rodbina se odrekla

Ivan Radovanović (35) iz Kosjerića u Srbiji, koji je u noći između 6. i 7. maja zaklao svoju bivšu vanbračnu suprugu Jelenu Grbić (38) pred očima njenih trojice sinova, od kojih je jedan njegov, i dalje tvrdi da se ne sjeća da je počinio zločin.

Ubica je poslije hapšenja, tokom saslušanja u policiji dao izjavu da je kobne noći bio pijan i da se sjeća da je provalio u Jeleninu kuću, te da je došlo do svađe. Međutim, branio se kako se ne sjeća da je dohvatio nož i nesretnoj ženi ga više puta zario u vrat jer mu je, kako je kazao, “u tim trenucima pao mrak na oči”.

Istu priču, kaže za “Blic” advokat Milija Jevtović, Radovanovićev branilac po službenoj dužnosti, on je ponovio i prilikom saslušanja pred Višim tužilaštvom u Užicu, pred kojim se tereti za teško ubistvo.

Radovanović je uhapšen 7. maja popodne u šupi prvog Jeleninog komšije gdje se skrivao poslije ubistva.

Da je nešto uradio, postao je svjestan, kako kaže, ujutro kada se probudio u šupi i vidio na sebi krv i nož i kojim je ubio Jelenu. Kaže da mu je žao zbog svega – ispričao je Jevtović za “Blic”.

Prema njegovim riječima, Radovanovića u pritvoru do sada nije posjetio niko od članova porodice “jer su ogorčeni onim što je uradio”.