fbpx Nastavak prijateljstva i bratske veze između turske općine Šile i Grada Cazina

Nastavak prijateljstva i bratske veze između turske općine Šile i Grada Cazina

Home

Nastavak prijateljstva i bratske veze između turske općine Šile i Grada Cazina


U Cazinu ovih dana boravi delegacija bratske općine Šile iz Turske. Goste je primio gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević, sa saradnicima i kako je istaknuto, prijateljstvo i bratska veza između dva grada traju već sedam godina.

- Svaki put kada dođemo i kada se vidimo iznova potvrđujemo naše bratske veze i nastojimo ostvariti naše nove zajedničke projekte. Naš zajednički iftar postao je tradicija, kao i dolazak profesora Osmana Nalbanta koji već nekoliko godina ovdje u Cazinu podučava djecu turskom jeziku i njegovi učenici kasnije su naši musafiri u općini Šile. Ove godine ćemo povezati Medresu u Cazinu s jednom našom medresom i tako uvesti u praksu još jedan oblik saradnje, odnosno ojačavanja naših veza na čemu radimo već godinama, kazao je Abdullah Gulluce, zamjenik načelnika općine Šile prenijevši također selame i ramazansku čestitku načelnika Cana Tabakoglua.

U toku razgovora je istaknuto da će se nastaviti s povezivanjem građana Cazina i Šilea, koji spada u jednu od najuspješnijih istanbulskih općina.

- Osim prijateljstva, mi imamo i jednu konkretnu saradnju i neke već tradicionalne aktivnosti i možemo biti zadovoljni s kontinuitetom kojeg smo ostvarili u međuvremenu. Na temeljima jedne ideje uvijek se rađaju i nove, tako da i mi očekujemo u narednom periodu ostvariti još veću saradnju na obostrano zadovoljstvo i korist, kazao je gradonačelnik Ogrešević.

 

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 12/06/2017 - 12:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top