Nastavljena potraga za tijelom Danke Ilić (2), pretražuje se selo Zlot

.
Policija nastavlja intenzivnu potragu za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, proširujući pretragu na šire područje sela Zlot, okolinu kuća osumnjičenih, groblje, pojate, šupe te nepristupačni teren u Lazarevom kanjonu.

 

Prema izvještaju RTS-a, tokom jučerašnjeg dana, pripadnici Sektora za vanredne situacije su fokusirali svoju pretragu na potok u blizini kuće jednog od osumnjičenih za ubistvo.

Uprava kriminalističke policije iz Beograda i Bora, zajedno sa lokalnim timovima, već od utorka detaljno pregledava okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke.

Pretraga je obuhvatila i drugi dio Lazarevog kanjona, kao i jame iznad kanjona, duboke do 70 metara, koju su zajedno s policijom pretraživali spasilački timovi i Gorska služba spasavanja.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta s porodičnog imanja. Nakon deset dana intenzivne potrage i provjere svih dostupnih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, koji su potom predani na dalju obradu Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Osumnjičeni su radnici “Vodovoda”, kojima je određen pritvor do 30 dana, a tereti ih se za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Dok je D. D. priznao zločin, Ј. S. se branio šutnjom. Također, uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli u premještanju tijela na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

 

U međuvremenu, direktor ЈP “Vodovod” u Boru podnio je ostavku iz moralnih razloga.