Nastavnica osnovne škole poslije 16h je bila narko dilerka

c

Policija je u četvrtak 16. marta u Skoplju izvela veliku policijsku akciju tokom koje je otkrivena laboratorija za proizvodnju amfetamina i nađena ta i druga droga vrijednosti skoro pola miliona eura.

Povodom toga je uhapšeno pet osoba, a ispostavilo se da je među uhapšenima i nastavnica osnovne škole „Aleksandar Makedonski”.

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je tim povodom pokrenulo istražne postupke protiv svih pet lica osumnjičenih krivično djelo – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursora.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od kraja januara do polovine marta, kupovali, držali i prodavali amfetamin.

Tokon izvršenih pretresa na sedam lokacija u Skoplju, pripadnici Jedinice za neovlašćeni promet droge i oružja SVR Skoplje otkrili su laboratoriju za proizvodnju amfetamina, kao i drogu procjenjene vrijednosti na „crnom tržištu od oko pola miliona eura – amfetamin u količini od oko sedam kilograma, kilogram kokaina, oko 22 kilograma marihuane, oko 3000 tableta ekstazija, više digitalnih vaga i opreme za proizvodnju amfetamina, ploče, sveske i listove sa napomenama za dužnike, odnosno lica koja su kupila drogu, kao i novac za koji postoji sumnja da potiče od prodaje droge – dodaju iz Tužilaštva.

Jedan od osumnjičenih se tereti i za krivično djelo – neovlašćena proizvodnja, držanje i promet oružja ili eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa kod njega pronađeno automatska puška, 667 metaka različitog kalibra, okviri i drugi dijelovi vatrenog oružja.

Nadležni javni tužilac podnio je danas popodne sudiji za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje prijedlog za određivanje mjere pritvora osumnjičenima, jer je ocijenio da postoji opasnost da pobjegnu ili da ponove krivično djelo. – kaže se u saopštenju iz Tužilaštva.