Nastavnik optužen za bludnje radnje nad učenicom i dalje radi u školi

,
Slučaj optuženog nastavnika muzičke kulture, koji se tereti za bludne radnje i spolni odnos zloupotrebom položaja nad učenicom, uprkos optužnici i glavnom pretresu pred Općinskim sudom u Livnu, i dalje ostaje na radnom mjestu.

 

Osnovna škola Stjepana Radića Prisoje kod Tomislavgrada suočava se s ovim kontroverznim slučajem, a ravnatelj Ante Jurčević saznaje o optužnici tek nakon što je preuzeo svoju dužnost.

Školska uprava tvrdi da nije u mogućnosti poduzeti korake protiv nastavnika bez odluke suda, ministarstva i Osnovne škole Ivana Mažuranića. Kao rezultat toga, nastavnik i dalje radi u školi, a roditelji i javnost postavljaju pitanja o sigurnosti djece.

Ravnatelj Osnovne škole Stjepana Radića izjavljuje da su informacije o slučaju nedostupne, jer su svi relevantni detalji u rukama škole Ivana Mažuranića. S druge strane, Osnovna škola Ivana Mažuranića nije dostavila odgovor na upit o trenutnom statusu optuženog nastavnika i njegovom daljnjem zaposlenju.

S obzirom na ozbiljnost optužbi, nedostatak transparentnosti i brze reakcije na situaciju izaziva opravdanu zabrinutost u lokalnoj zajednici. Sličan slučaj u okrugu Drvar, gdje je optuženi nastavnik odmah suspendiran nakon podizanja optužnice, pokazuje da postoji različit pristup ovim vrstama slučajeva u različitim školama u istom kantonalnom području.

Pitanje odgovornosti škola i školskih uprava ostaje otvoreno, a roditelji i građani traže brze i odgovorne korake kako bi osigurali sigurnost i zaštitu djece u obrazovnim ustanovama.