Nastupom benda Pocko and New Primitives otvoren Preminger Winter park

Sinoć je na Gradskom trgu zvanično počeo zimski festival “Preminger Winter park”, a za Bišćane su svirali “Pocko and New Primitives”- Tribute bend Zabranjeno pušenje i Elvis J Kurtović. Winter park je bio pun, a zabava je trajala dva i po sata uz ples, smijeh i sveukupnu odličnu atmosferu.

“Bihaćka zimska priča” je pokušaj organizatora da u toku zimskih mjeseci koji su do sada u našem gradu bili relativno nezanimljivi ponudi program po uzoru na onaj ljetni koji se ove godine objedinio u kalendarsko Bihaćko ljeto. Taj program ove godine čine sadržaji poput klizališta u centru grada, gurmanski i obrtnički bazar, novogodišnji malonogometni turnir, jedna humanitarna akcija koja je u toku ovih dana,dječiji program te bazar lijepih umjetnosti, ali i razne promocije knjiga, te najpopularnija manifestacija unutar Zimske priče, a to je Preminger Winter park sa 18 dana neprekidnog muzičkog programa. Uložilo se mnogo truda u organizaciji i napredak je vidljiv, međutim konačan cilj je da se ovaj program iz godine u godinu dopunjava te da Bihaćka zimska priča u konačnici traje od početka decembra pa sve do februara kada počinje obilježavanje rođendana grada što bi predstavljalo kulminaciju turističke zimske ponude, a početak proljetne koja će trajati do maja kada ponovo kalendarski počinje Bihaćko ljeto. Naš grad zaslužuje i treba da živi 365 dana u godini. Turistička zajednica Grada Bihaća kroz projekat “Bihaćke zimske priče” nastoji obogatiti kulturni, zabavni i ugostiteljski program tokom zimskih mjeseci i ponuditi sadržaj koji će učiniti da grad Bihać i u zimskim mjesecima pokuša uhvatiti turističko-ugostiteljski zamah. Suradnja Kulturnog centra Bihać i Turističke zajednice u organizaciji festivala “Preminger Winter park” pokazala se kao dobra kombinacija od samog njenog osnivanja. Mnogo je projekata urađeno u zajedničkoj sinergiji na čemu je Turistička zajednica Grada Bihaća posebno zahvalna kao i pokroviteljima bez kojih ovaj događaj ne bi bio na ovome nivou.

Večeras vas na bini „Preminger Winter parka“ očekuje Retro bend, autorski i cover bend iz Bihaća koji će zasigurno napraviti odličnu svirku s početkom u 20:00h. Vikend još nije počeo, ali to nije važno jer tokom ove zime u Bihaću svaki dan će biti ispunjen dobrim sadržajima. Zato ne propustite ni jedan koncert, dođite i uživajte u dobroj muzici i hrani  jer OVE ZIME NIKO NIJE NA DIJETI.