NB: Srđan Mazalica hoće da bude duboko grlo nacionalističkog režima

.
SARAJEVO, (Patria) - Na skandaloznu izjavu zastupnika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a, Srđana Mazalice, koji je na sjednici izjavio da je „Trebinje Srbija“, reagovali su iz Nezavisnog bloka.

 

"Nije ovo prvi put da Mazalica podmazuje nacionalističke temelje režima Milorada Dodika, te zbog nedostatka zakonskog okvira za sankcioniranja nacionalističkih tvrdnji i jezika mržnje, kao i indolentnosti međunarodne

zajednice, u Bosni i Hercegovini su moguće ovakve tendenciozne izjave koje izazivaju nemir i nesigurnost u našoj zemlji", poručuju iz Nezavisnog bloka.

 

Zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH, Amer Obradović, kaže: „Nakon što je Rajko Vasić, najpoznatiji Dodikov huškač, otišao u stranačko-režimsku penziju, na njegovo mjesto je došao Srđan Mazalica. Osim što je javnosti poznat po fašističko-nacističkim stavovima o genetici naroda koji žive na našem prostoru, Srđan Mazalica koristi historiju i geografiju da bi digao svoj nacionalistički libido. Ono što Mazalica javno bulazni je, naravno, naučno smiješno, ali u praksi vrlo opasno. Ta vrsta gebelsovskog nacionalističkog stimulansa je samo ogledalo Dodikovog režima. Zato je i pogrešno tvrditi da je Dodik kriminalac a ne nacionalista. On je sigurno ovo drugo dok sud ne utvrdi ovo prvo. Taj Dodikov nacionalizam kojem iz dubokog grla tepa Mazalica je, nažalost, postao način života u RS-u. To je porazno za sve nas“, zaključio je Obradović.