fbpx Ne bira plijen: Sarajlija ukrao Mercedes, sveštenikovu mantiju i maloljetnikov pasoš

Ne bira plijen: Sarajlija ukrao Mercedes, sveštenikovu mantiju i maloljetnikov pasoš

Home

Ne bira plijen: Sarajlija ukrao Mercedes, sveštenikovu mantiju i maloljetnikov pasoš


Emir Muhić (22) iz Sarajeva, osim Mercedesa vrijednog 70.000 maraka, od sveštenika iz Bosanske Dubice ukrao je i njegovu mantiju te pasoš jednog maloljetnika.

Naime, tokom istrage o krađi Mercedesa utvrđeno je da je osumnjičeni Muhić u noći sa 6. na 7. juni iz automobila Peugeut ukrao aktovku sa svešteničkom opremom, mantijom, molitvenikom i krstom u vlasništvu V.D. iz Bosanske Dubice.

Potom je provalio i u BMW vlasnika M.G. iz kojeg je ukrao pasoš koji pripada maloljetniku iz Bosanske Dubice. Ukradeni predmeti pronađeni su prilikom pretresa i bit će vraćeni vlasnicima.

- Okružnom javnom Tužilaštvu Prijedor protiv E.M., nakon kompletiranja predmeta, slijedi izvještaj za tešku krađu i dvije krađe, dok će Okružnom tužilaštvu Banja Luka protiv njega biti dostavljen izvještaj za ugrožavanje sigurnosti - navedeno je danas iz PU Prijedor.

Podsjećamo, Muhić je Mercedes 220 C ukrao 7. juna iz dvorišta porodične kuće u vlasništvu M.K. u Jošiku kod Bosanske Dubice. Potom je Mercedesom sletio s ceste u Cerovljanima kod Bosanske Gradiške nakon čega je pobjegao. Uhapšen je isti dan u Bosanskoj Dubici.

 

 

(Avaz)

Tagovi
Objavio: Pet, 09/06/2017 - 17:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top