SDP: Nećemo prisustvovati cirkuskoj sjednici Skupštine HNK

Klub zastupnika SDP-a neće prisustvovati današnjoj sjednici Skupštine HNK

Klub zastupnika SDP-a neće prisustvovati današnjoj sjednici Skupštine HNK, jer je smatramo bahatim protivzakonitim cirkusom u režiji SDA i HDZ!

Dužni smo radi javnosti objasniti da se radi o sjednici koja je zakazana mimo poslovnika, sa zakonskim prijedlozima koji su konkretan dokaz kako ova Vlada smatra da može kršiti zakon i igrati se institucijom Skupštine HNK kako njima odgovara. 

Ne želimo učestvovati u marketinškim scenarijima predsjednika Vlade gdje se godinama ispunjava čista forma, a zanemaruje suština kod planiranja utroška 250 miliona narodnih para.

Vlada koja se hvali godinama suficitom, a mi iz godine u godinu evidentno propadamo, predstavlja političko iživljavanje nad borbom za preživljavanjem naših sugrađana.

Pozivamo Vladu i koaliciju SDA-HDZ da izvadi glavu iz pijeska i shvati kako nam se nezaposlenost smanjuje, jer nas je napustilo 5 hiljada naših sugrađana, bijela kuga ozbiljno nagriza naše društvo, investicije su u dramatičnom padu, porodiljski dodatak sramotno mal, a vrhunac katastrofe je da imamo 16 hiljada sugrađana na centru za socijalni rad bez dovoljno prihoda za izdržavanje.

SDP neće nikada pristati da bude dio gimnastičke glasačke ekipe vladajuće koalicije koja zarobljena u svom paralelnom svijetu i takvim ponašanjem komplikuje život građana.

Press služba SDP