Erdogan: Neću dopustiti Izraelu da ukrade Jeruzalem

Turski predsjednik najavio je da će podupirati Palestince...

Ankara neće dopustiti izraelskim vlastima da ukrade Jeruzalem od Palestinaca, rekao je Recep Tayyip Erdogan u srijedu na iftarskoj večeri, prenosi Reuters. “Čak i ako cijeli svijet zatvori oči, spriječit ćemo izliv izraelske okrutnosti. Nastavit ćemo podupirati našu palestinsku braću i sestre, ne samo našim srcima, već i našim resursima […] Nikada nećemo dopustiti Izraelu da ukrade Jeruzalem.”

Turski predsjednik također je osudio “šutnju” međunarodne zajednice nad “izraelskom tiranijom” tijekom sukoba u Pojasu Gaze. “Ako se šutnja nastavi protiv izraelske tiranije, svijet će brzo potonuti u kaos gdje će razbojnici vladati”, završava predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan je također rekao da se UN “urušio” ispred događaja u Gazi.

Deseci tisuća Palestinaca u pojasu Gaze manifestirali su 14. svibnja na granici sa židovskom državom protiv preseljenja američkog veleposlanstva u Jeruzalemu. U jutarnjim satima su izbili sukobi koji su se nastavili do popodne uz granicu s Izraelom. Prema najnovijoj raspoloživoj bilanci, 61 Palestinac je poginulo, a više od 2.700 osoba je ranjeno od strane izraelske vojske.