Nedim Sladić svjedočio nevjerovatnom događaju: Ovo sam vidio samo na filmovima! (FOTO)

Nedim Sladić
Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić trenutno se školuje u Velikoj Britaniji.

 

On pohađa master studij Fakulteta za meteorologiju i klimatologiju Univerziteta u Readingu, a o svom životu u novoj zemlji i okruženju priča samo najbolje.

Međutim, danas je svjedočio događaju kojem se nije nadao.

Kako je podijelio na svom Facebook profilu, ovakvu situaciju vidio je samo na filmovima, i nadao se da je u životu neće vidjeti.

Tokom individualne terenske nastave duž nabujale i skoro nadomak tačke prelijevanja Temze, Kennet i Avon s obale vidio sam mlađu ženu koja se odjednom nagela preko mosta i počela plakati. No, drama počinje u trenutku kad ona gubi kontrolu i prelazi na njegovu vanjsku stranu viseći s njega na korak od pada u brzu Temzu. Odmah sam pozvao brzu liniju policije i hitnu pomoć kako bi ih barem deskriptivno obavijestio o čemu se radi. Ljubazni policajac je nakon našeg kraćeg razgovora ubrzo poslao patrolu. Na svu sreću, prolaznik koji je bio na mostu prišao je i zgrabio djevojku za ruku i povukao je svim svojim silama i na sreću svih spasio je od gotovo sigurne smrti – piše Sladić.

Dodaje da ne smije ni zamisliti “šta bi bilo, kad bi bilo”.

I cijeli dan motam film u glavi – šta je to nju natjeralo da povuče ovakav radikalan potez. I šta god da je, ali bukvalno šta god da je – nije vrijedno tvog života – poručuje na kraju poznati bh. meteorolog.

Podijelio je i fotografije ovih nabujalih rijeka nakon višednevnih padavina.