Neka ubice nose našu Jacu na savjesti

Odlukom Melise Kovačević, sutkinje Općinskog suda Zenica, i nakon ponovljenog suđenja u slučaju utapanja mlade ekonomistice Jasmine Tarabar (31) na zeničkim bazenima, niko nije kriv. Munir Tutnjić i Ibrahim Mahmić, radnici bazena, ponovo su oslobođeni optužbi.

Ova, ponovna sramotna odluka Suda izazvala je gnjev i ogorčenje porodice Tarabar, koja je, kako kaže, izgubila vjeru u pravosuđe. Prema riječima Sonje Tarabar, majke stradale Jasmine, ponovljeno suđenje teklo je u pravcu da se svi oslobode.

- Kompletno ponovljeno suđenje proteklo je u lažima i podvalama. Svjedoci su lagali! Ponovo smo zgroženi odlukom da niko nije odgovoran. Iza cijele farse stoje Tužilaštvo i postupajući tužilac, koji su učinili sve upravo da presuda bude oslobađajuća – govori vidno ogorčena Sonja.

Image

Istaknula je i da su dvije godine nepotrebnih rasprava na Sudu za njih bile pravo mučenje, naročito nakon što su shvatili da ključna pitanja tužilac ne želi postavljati.

Duševno stanje

- O našem vremenu i duševnom stanju, niko nije vodio računa. Uzdam se u kosmičku pravdu. Da imamo pravnu državu, ovo nikad ne bih mogla izjaviti. Druge, koji su omogućili nesmetan ulazak i smrt mojoj Jaci, isto tako smatram ubicama, oni već znaju ko su i neka je nose na savjesti, pogotovo ako imaju djecu – zaključila je Tarabar.

Jasmina Tarabar izgubila je život 19. jula 2015. godine u 1.30 sati, manje od dva sata nakon završetka koncerta i noćnog kupanja, koje je organiziralo Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

Svakog jutra odlaze na gradsko groblje 

Iscrpljeni, iznemogli i razočarani, Tarabari ne znaju svoj daljnji put u borbi za pravdu i da se pronađu odgovorni koji su im oduzeli njihovu kćerku u najboljim godinama života. Jedno je sigurno, supružnici Tarabar i dalje će svakog jutra, baš kao što to čine tri godine otkako je Jasmina sahranjena, odlaziti na gradsko groblje u Crkvicama i oplakivati svoju kćerku dok se pravda ne istjera načistac.