Nekadašnji policajac se tereti za ubistvo sina: Plakao dok je slušao vještaka

Saslušanjem vještaka medicinske struke Nermina Sarajlića, jučer je u sarajevskom Kantonalnom sudu nastavljeno suđenje nekadašnjem policajcu Mujagi Ivazoviću, optuženom za ubistvo sina Semira u sarajevskom naselju Saraj-Polje.

Dok je vještak govorio o povredama koje je zadobio Semir, optuženi je toliko plakao da su ga pripadnici Sudske policije morali izvesti iz sudnice.

- Povrede koje je opisao vještak slažu se s onim što je Mujaga izjavio, rekao nam je advokat Omar Mehmedbašić.

Ubistvu, koje se desilo 29. aprila u stanu Ivazovića, prethodila je svađa između oca i sina te se Mujaga, bježeći od Semira, zaključao u spavaću sobu. Semir je tada razvalio vrata, nakon čega je Mujaga ispod jastuka uzeo pištolj, ispalivši jedan hitac u sina.

Semir je tada krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak. Semir je, kako stoji u optužnom aktu, tada krenuo u kuhinju, da bi Mujaga prema njemu ispalio još jedan metak, usljed čega je Semir zadobio teške tjelesne povrede opasne po život usljed kojih je i preminuo. Optuženi Ivazović nalazi se u pritvoru, gdje je nedugo nakon hapšenja doživio infarkt, zbog čega je nakratko hospitaliziran u KCUS-u. Inače, on tvrdi da se njegov sin godinama drogirao i da ga je maltretirao.