Neko je bacio kletvu na tebe:Vračara sa Balkana ojadila gastarbajtere skidajući crnu magiju

Vracara
Vračara Slađana J. (50) uhapšena je prije dva dana u Austriji zbog sumnje da je ojadila više gastarbajtera, od kojih je uzimala silan novac i zlato kako bi sa njih, navodno, “skidala crnu magiju”.

 

Srbijanska  državljanka je samo od jedne žrtve uzela zlato u vrijednosti od čak 30.000 eura, dok je od drugih prevarenih osoba za jednu seansu uzimala i po 1.000 eura.

Prema pisanju austrijskih medija, Slađana koja je živjela u Gerasdorfu sumnjiči se da je prevarila više osoba u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, kao i da su se na njenoj meti nalazili Srbijanci koji su radili u tim zemljama.

Slađana je na internetu dala oglas da “skida crnu magiju” i njoj su se telefonom javljali uglavnom gastarbajteri. Tokom razgovora Slađana bi saopštavala žrtvama da je neko na njih bacio tešku kletvu i da oko njih “vidi crne sjenke”. Zatim bi oštećene počela da tješi da nije sve izgubljeno jer ona može da im pomogne, ali da će to, naravno, da košta, prenosi Informer.

Vračara je potom tražila da joj uplate novac na račun da bi ona mogla da kupi kartu i dođe kod njih kako bi im iz života trajno uklonila opasne vradžbine.Slađana bi se pobrinula da u stanu ili kući ne bude nikoga osim osobe koja ju je zvala. Zatim bi iz torbice vadila krstiće, ikone, crni konac, ružino ulje, kamen… Potom bi upalila tamjan i počela da kadi prostoriju, izgovarajući nekakve “magične reči”. Žrtvi bi vezala crni konac oko ruke i dala joj da glača kamen. Na kraju rituala, koji je obično trajao 15 minuta, osumnjičena bi osobi davala da popije par kapi ružinog ulja, objavili su austrijski mediji.

Po okončanju seanse Slađana J. bi, u zavisnosti od njene procjene imovinskog stanja žrtve, tražila novca, zlatan ili srebrn nakit.

Žrtve su reagovale s olakšanjem i nisu dugo raspravljale o cijeni. Plaćali su koliko god bi Slađana rekla da treba. Jedna žrtva je platila 1.000 eura za “tretman” i navodni lijek, druga je za seansu izdvojila nekoliko hiljada eura, dok je treća žrtva dala zlatnike u vrijednosti od čak 30.000 eura. Slađanu su policiji prijavili rođaci oštećenih osoba, koji nisu mogli da povjeruju šta se dogodilo.

Austrijski portali naveli su da je Slađana J. sa porodicom živjela u velikoj kući u Gerasdorfu i da niko od ukućana nije bio zaposlen.

To nije bilo ni potrebno kada se ima u vidu koliko je uhapšena vračara zarađivala “skidanjem crne magije”. Prilikom pretresa kod osumnjičene Slađane pronađene su dragocjenosti poput zlatnih i srebrnih novčića, nakit, ali i veća količina novca, najčešće švicarskih franaka.

Slađani J. je određen pritvor, a austrijska policija vjeruje da je ova vračara prevarila više desetina lakovernih i naivnih lica.

Image
Vracara