Nema bombe u avionu koji je prizemljen u Splitu

asd
Putnički avion kompanije Smartwings koji je letio na relaciji Prag - Split prizemljen je danas zbog dojave o bombi.

Policija je satima obavljala pretragu, a nakon što je obavljen pregled svih putnika i članova posade te dio protueksplozijskih pregleda u avionu, nije nađena bomba. Svi ljudi s leta su u tom trenutku su i dalje bili u splitskoj zračnoj luci.

Uslijedila je, kako smo saznali, pretraga prtljažnog prostora.

Oko 17:30 i ta je pretraga obavljena te je utvrđeno da nema bombe, odnosno da je dojava bila lažna.

Avion je predan kapetanu i sad slijedi povratak prtljage putnicima.

Iz MUP-a je ranije Indexu potvrđeno da je avion na relaciji Prag – Split sletio u Zračnu luku Split te da se sukladno standardnim operativnim postupcima provjerava dojava o ugrozi koju je zaprimila policija.
 
Svi putnici napustili avion

Avion je izdvojen, svi putnici su ga napustili te je u tijeku postupanje svih službi na terenu. Zračna luka nije zatvorena za promet, objavila je policija.

Saznajemo da avion uz protueksplozijsku službu provjeravaju i sve ostale nadležne službe s obzirom na to da za ovakve situacije postoji točno utvrđeni protokol.

Boeing 737-7Q8 na letu iz Praga za Split je u zračnom prostoru RH proglasio izvanredno stanje u zrakoplovu (opća nužda), objavio je Avioradar. Poruka o izvanrednom stanju odaslana je u 13:27.

Kad je avion ušao u hrvatski zračni prostor, stigla je dojava o bombi.
 
Prvo su provjereni svi putnici, a onda su napustili avion te je uslijedila provjera aviona i postupanje svih nadležnih službi.