Cazin: Neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga, jedno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je i dalje u padu i iznosi 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je dvije intervencije u protekla 24 sata.

Na Trgu Zlatnih Ljiljana oko 21:00 sati jedno lice zatečeno je prilikom neovlašentog prikupljanja dobrovoljnih priloga na području grada.

Na regionalnom putu R403B u mjestu Crnaja došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede (LTP).

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražila su u proteklom periodu 63 pacijenta, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da mjestimično gusta magla jutros smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju puteve u dolinama rijeka: Save, Bosne, Spreče, Drine i Neretve. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozači se pozivaju na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15.11.

Sporije se saobraća na mjestima izvođenja aktuelnih radova, među kojima je magistralni put M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ. Na ovim dionicama postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.