Udruženja Lasta: Neprijatelji BiH žele izjednačiti agresora i časnu borbu patriota

Udruženje odreda policije za specijalne namjene "Lasta" izazilo je zabrinutost za budućnost Bosne i Hercegovine u pitanju, te zbog formiranja komisija Vlade RS-a za zločine u Sarajevu i genocid u Srebrenici.

"Dok neprijatelji jedne nam i jedine atakuju na sve sto je bosansko mi ne možemo da šutimo. Sve čine kako bi izjednačili agresora i časnu borbu patriota naše zemlje. Tražimo od svih udruženja da zajednički izvršimo pritisak na stranke koje se nazivaju patriotskim da bez odlaganja zajednički stanu na put neprijateljima naše zemlje", stoji u saopćenju. 

Dalje navode da su političari dužni ostaviti svoja ega po strani i raditi na očuvanju države Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.ba.

"U kampanjama se kunete u državu i obećavate da ćete se svim političkim sredstvima boriti za suverenitet i očuvanje granica, za ekonomski prosperitet i zaustavljanje odlaska mladih. Gospodo političari, sada je vrijeme da svoja obećanja i ispunite i zajednički stanete na put rušiteljima jedine nam države i radite na jačanju ekonomije", stoji u saopćenju.