Neradnica na dobroj plaći

Ona je tipični izdanak parazitskih struktura SDA. Ne radi ništa, ne progovaraj i za sve ćeš biti masno nagrađena. Mjesečno ona uzme barem 15 prosječnih penzija

Semiha Borovac ne zna da ovom državom lutaju hiljade migranata. Da zna, valjda bi nešto progovorila. Da ne kažemo uradila.

Visoka funkcionerka Stranke demokratske akcije na poziciji državne ministrice za izbjeglice već mjesecima šuti kao zalivena. Kada smo posljednji put čuli neku njenu izjavu o ovom problemu. To da je nismo ni nacrtanu vidjeli uz migrante, vlasti, solidarne građane... da i ne spominjemo.

Hiljade maraka

Šta radi ova žena?!

Osim što svaki mjesec primi nekoliko hiljada maraka nezarađene plaće, plus ostalo.

Šutnja i nerad su njen kredo. I tako već decenijama. Na jaslama budžeta, visoka je funkcionerka projezdila kroz bezmalo sve institucije vlasti, bila i na „bijelom hljebu“, potpuno nezasluženo, naravno. Vodila je čak i odavno propali projekt reforme javne uprave i potrudila se da ga dodatno skrši! I onda se ukazala na poziciji državnog ministra.

Ona je tipični izdanak parazitskih struktura SDA. Ne radi ništa, ne progovaraj i za sve ćeš biti masno nagrađena. Mjesečno ona uzme barem 15 prosječnih penzija.

BiH iz temelja drma migrantska kriza. Ugledavši se na „premijera“ Denisa Zvizdića, Borovac je sebe potpuno isključila s javne scene.

Dok se u Briselu zabrinuti zvaničnici Evropske komisije muče kako pomoći u ublažavanju migrantskog udara, nje ni na mapi. Nastoji se maksimalno sakriti čak i kada pristižu donacije sa Zapada i pomaže u olakšavanju situacije s nesretnim ljudima na prinudnom proputovanju kroz BiH.

Ako postoji titula šutljivca u državnim institucijama, neka se niko zalud ne nada da će je dobiti. To je „priznanje“ rezervirano za Semihu. Niko joj ne može ni opepeliti.

I tako, migranti se očajnički bore da prođu kroz BiH. Brojne svjetske humanitarne organizacije iz petnih žila se trude pomoći, Brisel šalje novac i eksperte, neki se državni ministri samopromoviraju i na ovom problemu...

Stranka demokratske akcije i njene perjanice, na čelu s duetom Zvizdić – Borovac, drže se po strani. Ko će se zahmetiti s tim „prljavim migrantima“. Pa šta ako su muslimani...

Nerad i drskost

Nerad i drsko ignoriranje problema upravo preko Semihe Borovac na najbolji način demaskira cijelu politiku SDA.

Stranka koja se busa u prsa svakovrsnim zaslugama izdala je državu i na ovom pitanju, stavila vreli migrantski krompir u ruke kantonalnih i općinskih vlasti u Krajini, te sve svalila na pleća dobrodušnih Bišćana.

I nemojte se iznenaditi ako se sutra dotična persona ukaže za govornicom i saopći da je sav problem sama rješavala i riješila.

Tako to oni rade!

Ne čitajte službenu biografiju!

Ministrica Semiha Borovac rođena je 1955. godine.

Udata je i ima dvije kćerke. Novinari CIN-a istražili su da imovina supružnika Borovac vrijedi nekih 700.000 KM.

U njenoj službenoj biografiji na Vijeću ministara detaljno je opisala svoj politički put. Od stručnog saradnika u komunističkom sindikatu, gdje je počela 1977. godine, do državne ministrice.

I čak 22 puta u tom papiru piše da je bila „sudionik i govornik“. Bezbeli je tamo rekla sve što je u životu imala reći.