Nermin Ogrešević: Cazinjani su pokazali političku zrelost i prepoznali prave vrijednosti

Koalicija „A SDA- POMAK- Zajedno“, predvođena Nerminom Ogreševićem, ostvarila je uvjerljivo najbolje rezultate u Cazinu, kao i njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović. I na ovim se izborima potvrdilo da pozicija aktuelnog cazinskog gradonačelnika Nermina Ogreševića konstantno jača i da uživa ogromno povjerenje ne samo svojih sugrađana nego i ostatka Unsko- sanskog kantona. Na pitanje kako komentariše ovu pobjedu u Cazinu, Ogrešević je odgovorio:

Gledajući rezultate iz Cazina, jasno je da su građani najveću podršku i povjerenje dali listama Koalicije „A SDA- POMAK- Zajedno“ i to je od velikog značaja, odnosno nastavak jednog dobrog trenda koji traje u kontinuitetu. Mislim da ćemo na kraju procesa prebrojavanja imati preko 11.000 glasova što znači da prvi konkurent iza nas ima preko 4.000 glasova manje i to je ogromna podrška građana na kojoj smo mi zahvalni i koja nam predstavlja nove obaveze da opravdamo to povjerenje. Nama je najbolji poticaj to što građani Cazina prepoznaju naš rad i trud i što stoje čvrsto iza toga. Takođe, je poticajno to što su građani Cazina, jedne od najmnogoljudnijih zajednica u BiH, shvatili da je izrazito važno da mi budemo faktor i u kantonu i u državi da bi smo ove metode rada u Cazinu pokušali implementirati u kantonu i na višim nivoima vlasti. Ova podrška sigurno je obavezujuća i ohrabrujuća da nastavimo i dalje jednako predano raditi.

Ogrešević ne smatra da ima mjesta razočarenju s obzirom da, kako je rekao, A SDA kao politička ideja ima znatno više ciljeve od funkcija i obavljanja vlasti.

Našem društvu su potrebne suštinske promjene. One koje se tiču svijesti pojedinca i građana u prvom redu pa onda svega ostalog, a malo toga nam u državi funkcionira kako bi trebalo. Naravno da svim promjenama upravlja onaj ko je na vlasti, ali za temeljite promjene su potrebne utrke na duge staze i mi smo toga svjesni. Spremni smo u svakom trenutku preuzeti odgovornost i pokrenuti promjene ali do toga može doći onda kada to odluče građani. Cazin je pokrenuo promjene i u Cazinu se to vidi i osjeti. Evo, kako rezultati pokazuju, to se dešava i u Bužimu i Bihaću i ja ne sumnjam da će do toga, polako ali sigurno, doći i u ostatku BiH, iako se to nije dogodilo na ovim izborima. Volja birača je ono što se provodi i poštuje i tu takođe, nema dilema. Mi i nakon ovih izbora nastavljamo raditi i boriti se za odgovorno i pravedno društvo, to je naša misija, a ne samo politički program, istaknuo je Ogrešević u svom osvrtu na izborne rezultate.